VRT, VTM en WTV/Focus brachten verslag uit van de achtste IJzerwake. We plaatsten deze fragmenten op het populaire YouTube.

IJzerwake 2009: verslag van VRT
De VRT-nieuwsdienst bracht op zondag 23 augustus 2009 verslag uit van de achtste IJzerwake, hoewel ze verkeerdelijk spreken over de 'negende'. Onder het thema "Welvaart en welzijn door onafhankelijkheid" ging deze herdenking door aan het monument van de gebroeders van Raemdonck in Steenstrate.

IJzerwake 2009: verslag van WTV/Focus
De regionale zender WTV/Focus bracht op zondag 23 augustus 2009 verslag uit van de achtste IJzerwake. Onder het thema "Welvaart en welzijn door onafhankelijkheid" ging deze herdenking door aan het monument van de gebroeders van Raemdonck in Steenstrate.

IJzerwake 2009: verslag van VTM
VTM bracht op zondag 23 augustus 2009 verslag uit van de achtste IJzerwake. Onder het thema "Welvaart en welzijn door onafhankelijkheid" ging deze herdenking door aan het monument van de gebroeders van Raemdonck in Steenstrate. VTM was amper geïnteresseerd in de inhoud van de wake zelf en miste volledige het meest opmerkelijke feit van deze middag, namelijk de controversiële toespraak van Frans Crols.

IJzerwake 2009: reactie N-VA en Vlaams Belang op toespraak Frans Crols
Daags na de IJzerwake beroerde de toespraak van gastspreker Frans Crols nog steeds de Wetstraat. De VRT-redactie vroeg een reactie aan zowel N-VA (Karl Vanlouwe) als Vlaams Belang (Bruno Valkeniers).

Zondag 25 augustus 2019: 18de IJzerwake