Overlijden pater Adriaan Aernouts

Het bestuur van IJzerwake werd afgelopen weekend pijnlijk verrast door het onverwachte nieuws van het overlijden van pater Adriaan Aernouts. Hij overleed op 6 februari 2010 op 89-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Hij werd geboren in Wuustwezel in 1920 en studeerde in Hoogstraten, waar hij actief was in het AKVS. De laatste jaren verbleef hij in het Groot Begijnhof van Sint-Amandsberg waar hij genoot van een welverdiende rust.

Na zijn wijding in 1947 was hij als pater dominicaan op verschillende plaatsen in Vlaanderen werkzaam als parochiepriester, o.a. in Gent, Antwerpen, Putte-Kapellen en Kalmthout. Ontelbaar zijn de gelegenheden waarbij hij instond voor de eucharistieviering en de homilie. IJzerwake blijft pater Aernouts dankbaar dat hij van bij de IJzerwake van 2003, de eerste die onze vzw organiseerde, bereid was voor te gaan in de eucharistieviering. Hij zou tot 2008 hoofdcelebrant blijven en ook vorig jaar stond hij in Steenstrate mee aan het altaar. Als bezield redenaar zal hij in de harten van vele Vlamingen verder leven. We zullen hem zeker gedenken bij de 9de IJzerwake op 22 augustus.

In tegenstelling tot eerdere mededelingen gaat de begrafenis van Pater Aernouts door op vrijdag 12 februari om 11 uur in de kerk van het H. Kruis – Westveld, Heilig Kruisplein te Sint-Amandsberg.