Persmededeling

IJzerwake krijgt van Stad Ieper toelating voor identitair muziekfestival ‘Frontnacht’

Persberichten blijken uit de lucht gegrepen: IJzerwake is radicaal Vlaamsnationaal, niet ‘neonazistisch’

De IJzerwake is al 20 jaar lang de radicaal-Vlaamsnationale bijeenkomst in Steenstraete bij Ieper.  Er wordt hulde gebracht aan de Vlaamse frontsoldaten, die de basis legden van de politieke Vlaamse beweging, en dit onder hun drie motto’s: zelfbestuur, godsvrede en nooit meer oorlog.  De IJzerwake is radicaal Vlaamsnationalistisch, niets minder, niets meer.

Op vraag van onze jongeren organiseert de IJzerwake dit jaar voor het eerst op zaterdagavond een muziekfestival met identitaire en nationalistische groepen en zangers uit binnen- en buitenland.

Op basis van de fantasieën van enkele obscure extreemlinkse websites vonden diverse kranten het echter nodig, met grote titels te gaan beweren dat de IJzerwake een ‘rechtsextremistisch’ en zowaar zelfs ‘neonazistisch’ festival zou gaan organiseren.

Ik ben dan ook verheugd vandaag te kunnen melden dat de Stad Ieper, op basis van ingewonnen adviezen bij de veiligheidsdiensten, besloten heeft dat ons festival gewoon kan doorgaan.

Ik ben verheugd dat de stemmingmakerij door een bepaalde pers daarmee definitief van tafel is geveegd, en betreur dat hun lezers zo verkeerd werden voorgelicht.

Ik roep alle journalisten op voortaan niet zomaar de ‘informatie’ van linkse websites over te schrijven, maar zélf feiten te verifiëren.

Met deze toelating gaat de promotie van Frontnacht en IJzerwake nu voluit van start, en is ook de kaartverkoop via onze webwinkel volledig geopend.

We gaan ongetwijfeld een mooie IJzerwake tegemoet!

 

Vlaamse groeten,

Wim De Wit

Voorzitter